14 august 2006

Romanul - perla litoralului romanesc

Costinesti. 12 august 2006. Imbulzeala. Gara plina de oameni asteptand calare pe valize trenul care o sa-i smulga de la mare ca sa-i arunce inapoi in orasele lor prafuite la locurile de munca anoste. Strada principala este umpluta pana la refuz de oameni venind de la plaja - este ora 11:15, deja la ora asta tot romanul se retrage, "este explozii solare". Din inaltul falezei plaja pare un loc invadat de furnici - furnici care stau la soare, furnici care ies din apa, furnici care intra in apa, furninci care pleaca, furnici care vin. Odata ce cobori treptele falezei si pasesti pe amestecul de pietre-scoici-mucuri de tigara-nisip-seminte iti dai seama ca ai gresit: nu sunt furnici - sunt oameni. Oameni intre care vei petrece o zi agreabila la plaja - evident, odata ce te-ai luptat pentru un chaisse-longue (sau shezlong cum sta scris pe un afis) si ai reusit sa capturezi si o umbrela in aceasta lupta. Dai un ban, dar stai la umbra.
Indata ce te asezi pe shezlong si reusesti sa infigi umbrela in amestecul de pietre-scoici-mucuri de tigara-nisip-seminte realizezi ca vei apartine unei mari familii - familia plajei. In urmatoarele ore vei afla toate of-urile vecinului tau, tot ce a facut in ultimele zile, tot ce va face in ultimele zile, vei afla ce mancare ii place, cu ce crema se da, ce tigari fumeaza, ce mai fac copii, nepotii, parintii, cand pleaca, de unde e si tot ce mai vrea el sa impartaseasca in gura mare la telefon.
M-am hotarat sa ader la moda plajei (poate ca as fi facut asta daca mai stateam vreo doua zile :) ): bijuterii neaparat - lant, bratara de aur, cat mai groase; burta - da, se poate si mai mult :); slip negru ca sa stea sub mentionata burta; punga de seminte in mana ale caror coji se adauga amestecului de pe plaja; telefon mobil cu care sa majoc cand stau la soare. Din fericire am plecat la timp de la mare :)
Un alt lucru care te izbeste la mare la romani este cantitatea de femei care face topless - vezi sani (popular numiti tzatze) de toate felurile - mari, mici, in vant, atarnand - si de toate varstele - de la 18 la 80 de ani femeia romanca face topless. Sanatos ? Nu. Poluare vizuala ? In 80% din cazuri da.
Una peste alta experienta de la mare a fost interesanta. N-am mai pomenit de terasele de pe care urla muzica, de cozile la shaorme si kebapi si hotzi-dogi, de "compania marilor spectacole care organizeaza un megaconcert cu renumitii nicolae si nicoleta guta, florin salam, remus talent..." - va las sa le desoperiti singuri.
Salutari din Durau :)

3 Comments:

Anonymous Anonim said...

noroc ca "un ora" nu le place marea si atunci nu vor avea astfel de probleme. ceva poze de exemplificare? SS

2:38 p.m.  
Blogger Dan said...

Pozili-s di la mare-s acasa. Diocamdati nu am dicat pozi di la Durau pi care li pun in curand :D.

11:37 p.m.  
Anonymous Anonim said...

uf si of ... m-am linistit ca in curand vor fi si pozilici. mai bine fara burti si lanturi si cu natura frumoasa si relaxing ... SS

3:03 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home